Programmeerbare Logica

Informatie

ISBN:
978-90-5381-248-8

Omvang:

612 pagina's

17 x 23,5 cm

Auteur:
Vincent Himpe


Bestel Hier

Programmeerbare-Logica-300x

Van 0 en 1 tot FPGA

Het boek Programmeerbare Logica neemt je mee op een ontdekkingstocht door de wereld van de digitale elektronica. Na het leggen van een grondige basis is er uitgebreid aandacht voor het maken van logische circuits. Auteur Vincent Himpe toont o.a. hoe  je met bestaande bouwstenen logische elektronica systemen maakt. Hij laat verder zien hoe je om gaat  met de interfacing met de buitenwereld. Hierbij komen stroomvoorziening, bord layout en beveiliging uitvoerig aan bod.

Moderne logische systemen zijn zo complex dat het ontwerpen met kleine bouwstenen zoals losse poortjes, flipflops en tellers een haast onbegonnen zaak geworden is. Daarom gaat Himpe in de tweede helft van het boek in op de programmeerbare logica zoals CPLD en FPGA. Hij belicht een ontwerpmethode waarmee je snel de brug slaat tussen het klassieke ontwerp en het ontwerp in FPGA.

Naast schematisch ontwerp komt ook het ontwerpen met synthesetalen zoals Verilog en VHDL aan de orde. Ter afsluiting wordt een project (een klok met alarmfunctie) geïmplementeerd in Verilog en VHDL.

Ook het fysieke ontwerp met deze logische componenten komt aan bod. Hoe programmeer je deze en wat zijn de randvoorwaarden zoals stroomvoorziening en signaalconditionering.

De inhoud van het boek is 'state of the art'. En alles wat besproken wordt is direct implementeerbaar met  de gratis ontwikkelomgeving Quartus van Altera.


Dit is een Elektor Academy boek!

Onder het label “Elektor Academy” worden door Elektor International Media innovatief studie- en onderwijsmateriaal met educatieve content en elektronicaproducten in de handel gebracht. Deze zijn niet alleen geschikt voor onderwijs en cursussen maar ook voor zelfstudie.

© Vincent Himpe 2016